Bíztató kezdés Dabason…

Dabas U19 - Inárcs VSE 098Megkezdte felkészülési mérkőzéseit a megerősített kerettel rendelkező felnőtt csapatunk!

Első ellenfelünk, a Turcsik Gergő által vezetett Dabas Fc U19 es csapat volt, szép időben, egy eredményes mérkőzést játszhattunk.

Turcsik Gergő

                   Turcsik Gergő

Ha őszinték akarunk lenni, akkor minket is meglepett a fergeteges kezdés. Az első 20 percben akár 4:0-ra is vezethettünk volna, de sajnos a helyzetek kihasználása még nem ment úgy, ahogy azt szeretnék. Helik Balázs azért a saját lehetőségeiből kihasznált egyet, máris vezettünk. 0-1.

Az első félidő közepén magához tért a dabasi alakulat, rúgtak is egy gólt, mellyel egalizáltak. Ebben a periódusban talán náluk volt többet a labda, de az első félidő utolsó percében, Márkus Krisztián fordult le emberéről a középpályán, majd két embert hátra hagyva a 16-osig robogott, végül a kapus mellett a hosszúba gurított. 2-1 ide.

 

A második félidőre beszálltak az újak, akik még láthatóan küzdenek egy kis lemaradással az erőnlétet illetően, de bíztatóan mozogtak.

Egy szögletből jól betekert labdára ketten is érkeztek, közülük Helik Balázs fejelt a kapu jobb sarkába. 1-3.

Picit később egy jól megkomponált támadás után, az első lövés még kijött a kapusról, de a kipattanót Tőkés Norbert helyezte a kapuba. 1-4.

Erre még volt válasza a dabasi alakulatnak, egy szemre is tetszetős lövés után, 16-ról tekert az ifjú játékos az “inárcsi” kapuba. 2-4.

A meccs góljait lezárva Urbán Gabi is betalált. 2-5.

 

A srácok elfáradtak, futottak becsülettel, jól észrevehető volt, hogy most mindenki meg akarja mutatni, helye van a kezdőcsapatban!

Nehéz dolga lesz Fogarassy Mesternek, amikor a keret összetételéről kell döntenie, hiszen abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szinte minden posztra akad két játékosunk!

Dabas U19 - Inárcs VSE 046

 

Összegezve tehát: Kezdetnek nagyon jó volt, hiszen 2017-ben ez volt az első alkalom, hogy szabadban tudjunk játszani. Erőnlétileg még van hova fejlődni, de reméljük hamarosan a kültéri edzéseket is el tudja kezdeni a csapat.

Egyetlen hiányérzetünk talán csak a rengeteg kihagyott ziccer, hiszen az első félidőben legalább 3-4 alkalommal mentek játékosaink egyedül a kapu felé, a kapus eszén viszont nem tudtak túljárni, vagy “elszórakozták”, túlkombinálták a befejezéseket!

További mérkőzéseink pedig az alábbi képen láthatóak: Edzőmeccsek

 

Még több kép található Egyesületünk Facebook oldalán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.