Második mérkőzés, második győzelem

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a felnőtt csapatunk.

Egy nagyon szervezetten és lendületesen játszó társaságot ismertünk meg, a veresegyházi U19-es csapatban!

Ködös reggel keltünk útra, majd érkeztünk meg egy infrastrukturálisan is pazarnak mondható helyszínre, a veresegyházi „komplexumba”. Irigylésre méltó körülmények, grund, kézilabda és nagyméretű műfüves pályákkal rendelkeznek, plusz az élőfüves center pálya egy kulturált lelátóval. (a szomszédos jégpályát már meg sem említjük)

Veresegyház U19 - Inárcs VSE 038

A mai meccsnek igencsak rövid kispaddal vágtunk neki, hiszen csak 1 mezőnyjátékos cserénk volt. Kérdéses volt Gáspár Roland, Urbán Gabi és Márkus Krisz játéka is, de végül mindhárman Fogarassy Mester rendelkezésére álltak.! (Erdős Balázs át sem tudott öltözni, a pénteki edzésen szerzett sérülése miatt.)

A Róth Jani-Papp Ricsi-Katona Zsolt-Hajdú Laci-Gáspár Roland-Megyeri Sanyi-Tőkés Norbi-Huszár Zsombi-Urbán Gabi-Helik Balázs-MárkusKrisztián kezdő 11-el mentünk neki a meccsnek.

A hazai ifjak kezdtek picit jobban, feltűnően jól akasztották meg a támadásainkat a lestaktikájukkal, melyet parádésan alkalmaztak, de támadásban is lendületesek tudtak lenni. Meg is lett az eredménye. Egy bal oldali akciót az egyik legagilisebb, legerőszakosabb játékosuk fejezett be góllal, 1-0 „oda”.

A kapott gól felrázta a fiainkat, és egyre több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. A „megszokottól” eltérően, Huszár Zsombi és Megyeri Sanyi is a középpálya szélén szerepelt, előbbi a bal, utóbbi a jobb oldalon próbálkozott.

Stabil volt a védekezésünk, csakúgy mint a dabasi meccsen, de most hatékonyabb helyzetkihasználással sikerült megfordítani az eredményt! A szünetben már 2-4 mutatott a képzeletbeli eredményjelző.

Márkus Krisztián kétszer, Helik Balázs és Huszár Zsombi 1-1 góllal jelezte, hogy lehet rájuk számítani.

Gáspár Roland sérülése (képünkön) miatt, Málinger Krisztián szállt be.

Veresegyház U19 - Inárcs VSE 062

A második félidőben mezőnyben zajlott inkább a játék, bár tény hogy Róth Janinak többször kellett bravúrt bemutatnia. Ebben az időszakban több lehetősége volt a veresegyházi csapatnak, de ha nem a védelem tisztázott, akkor a kapusunk jelentett végállomást. Egy kétes szituációból a „spori” befújta a tizenegyest, amit a hazaiak gólra is váltottak. 3-4. Úgy tűnt szoros lesz…

Veresegyház U19 - Inárcs VSE 158

Ezután ismét magunkhoz tértünk, és bár Gáspár Roli is megsérült, Tőkés Norbit is le kellett cserélni, azért tudtunk még dominálni. Mint utóbb kiderült, a meccs utolsó gólját egyik új szerzeményünk, Urbán Gabi szerezte. Egy lövőcsel után, a védő és a kapus is verve volt már, 16-ról jobbal helyezett a kapuba.

Veresegyház U19 - Inárcs VSE 174Veresegyház U19 - Inárcs VSE 106

Több gól már nem esett, ma is maradt ki bőven helyzetünk, de elégedetlenségre nincs okunk, a vége pedig mégsem lett olyan szoros mint gondoltuk.

Egy fiatal, futós csapattal tudtunk játszani, hátrányból felállni és fordítani. Csak gratulálni tudunk a srácoknak, és remélni, hogy ez a lendület kitart a bajnokságra is, sőt… Van még két hetünk csiszolni az összjátékot, és összerázni a csapatot!

Holnap is sűrű nap lesz, hiszen 15:00 tól Bugyi II. csapata ellene játszunk, majd 18:10 től a dabasi teremtornán van jelenése  a gárdának!

(További képein a Facebook oldalunkon.)