Felnőtt: Őrzi 2016 októbere óta tartó veretlenségét a csapat!

Újabb rangadót sikerült nyernie felnőtt csapatunknak!Inárcs-Abony 023

Kiemelnénk még, hogy ősszel, 2016.10.29-én Nagykőrösön kapott ki utoljára a felnőtt csapatunk, amely azóta nem talált legyőzőre.

 

2017  tavaszi szezonjában csupán a listavezető tudott pontot csenni tőlünk,(Inárcs-Pilis 2-2) az összes többi riválisunkat térdre tudtuk kényszeríteni. Kijavítottuk a dánszentmiklósi botlást(0-3 ide), győzelemmel abszolváltunk egy kakucsi rangadót(1-3), egy másik őszi baki is helyre lett hozva Jászkarajenőn (1-4) és az elmúlt hétvégén a tabellán közvetlenül előttünk tanyázó fiatal abonyi csapattal találkoztunk. (4-1)

Úgy fest, az átalakított, megerősített keretünk hétről hétre tovább „érik”, és egyre magabiztosabb, egyre látványosabb játékkal rukkol elő.

Az abonyi meccs külön kiemelendő, hiszen itt már sokkal inkább a szemre is tetszetős, taktikus, fegyelmezett játék  jellemezte a csapatunkat. Minimális hibaszázalékkal, veszélyesen játszottak a srácok, ami egy komoly győzelmet eredményezett. Ellenfelünk meglehetősen fiatal, futós, rakkolós, ügyes kis gárda, nagy fegyvertény a legyőzésük.

Jól jellemzi ellenfelünk erejét, hogy a 2016/2017 szezonban senkitől nem kaptak 4 gólt, „legnagyobb” különbségű vereségük is 2-0 volt, mely tovább emeli a győzelmünk értékét. Ha ezekhez hozzá vesszük, hogy a most lejátszott meccsen volt még jónéhány nagy helyzetünk, egy esetben a kapufa is a vendégeket segítette, tehát ez a 4 rúgott gól, kis szerencsével lehetett volna 6-7 is.(de cseppet sem vagyunk elégedetlenek)

Sérültek és hiányzók miatt sajnos ismét szűk kispaddal vágtunk neki a meccsnek, ezúttal sem lett belőle nagy baj. Inárcs-Abony 079

A srácokon már a csütörtöki edzésen, de a meccs előtti bemelegítés alkalmával is érezhető volt, hogy duzzadnak az önbizalomtól és el is hiszik, hogy nyerhetnek. Biztató és pozitív jel, hiszen ez elengedhetetlen a sikerhez. Megjött tehát az étvágy és az eredmények is. 11 forduló óta nem találtunk legyőzőre, ezt a sorozatot pedig sokáig szeretnénk megtartani.

Ez a fantasztikus győzelem viszont csak akkor ér valamit, ha a hét végi meccsen, a ceglédberceli csapatot is sikerül két vállra fektetnünk. A céljainkhoz szükség van arra a 3 pontra is, hiszen év végén egy éremmel szeretnénk gazdagodni!

Reálisan nézve, a feljutásra már nincs esélyünk, de a dobogót még elérhető közelségben érezzük.

Biztató a jövőre nézve, hogy megtalálta a góllövő cipőjét az inárcsi „CséKá” Helik Balu, aki tavasszal sorra lövöldözi a gólokat. Inárcs-Abony 061Téli igazolásaink (Urbán-Tőkés-Gáspár-Erdős) villámgyorsan beilleszkedtek, sikerült hamar elfogadtatniuk magukat, amiben nagy szerepe van a stabil játékuknak. Urbán Gabi eddig minden meccsén, minimum egyszer megzörgette az ellenfelek hálóját.Inárcs-Abony 068

Az abonyiak ellen, hosszú gólcsend után ismét remekbe szabott találattal jelentkezett az inárcsi „Kisgyerek”, azaz Márkus Krisztián is.Inárcs-Abony 106

Kapus poszton, csak úgy mint ősszel, továbbra is maximális stabilitás jellemzi a csapatot, a Róth – Balog duóra minden körülmények közt lehet számítani, ha a védelem hibázik, Ők parádés védéseikkel igazolják, hogy jó az „öreg” a háznál. 🙂Inárcs-Abony 051

A védelemben a Megyeri-Hajdú-Katona-Gáspár négyes jelent áthatolhatatlan pajzsot az ellenfeleink számára, a rutin és a fiatalság jól egészíti ki egymást.Inárcs-Abony 035

Középpályán a Mihály-Huszár-Tőkés-Helik-Erdős-Kulcsár-Málinger hetesből tud válogatni a Mester, ami szintén növeli a lehetőségek tárházát.

Elől újabban a Márkus-Urbán kettős bontogatja az ellenfél védelmét, meglehetősen nagy sikerrel, amihez ha a helyzet úgy hozza, Helik Balázs is tud csatlakozni. Bár új posztján, a középpályán is meglehetősen hatékonyan „dolgozik”, rendre oda ér a kapu elé, ami gólokban is jelentkezik.

Hétről-hétre, apró lépésekkel, de magabiztosan csökkentjük a hátrányunkat.

Sajnos ez a bajnokság már ősszel „elment”, de a tavaszi eredményeink jelzik, jövőre komoly feladat elé állítjuk azon ellenfeleinket, akik le szeretnének minket győzni. Gólokban gazdag, látványos meccseket játszunk idén, aminek szurkolóink is örülnek. Szeretnénk a hátralévő meccseinken megajándékozni Őket is, hiszen a siker közös. Sokat jelent a csapatnak, hogy néha idegenben is otthon érezhetjük magunkat, annyian kísérnek el minket.

Inárcs-Abony 028 Inárcs-Abony 039

Ezen a héten vasárnap Dánszentmiklósra utazik a csapatunk, ahol a ceglédberceli gárdával találkozunk, majd picit előre tekintve, április utolsó hétvégéjén az egyik bajnokesélyes csapat, a Nagykőrös látogat Inárcsra!

Inárcs-Abony 168