Tao, Teqball, tervek, célok, eredmények…

Május 2.-ig lehet eljuttatni az MLSZ-hez a 2017/2018as szezonra vonatkozó Sportfejlesztési Programunkat, azaz a TAO Pályázatunkat.

(A TAO-ról bővebben: http://www.mlsz.hu/fejlesztesek)

Varga Gábor, Egyesületünk Elnöke foglalta össze, a közelmúlt és a jelen eredményeit, illetve a jövőre vonatkozó terveket.

„A 2016/2017-es programunkat a jelenlegi lehetőségekhez képest maximálisan kihasználtuk. Az utolsó utáni pillanatokban még befutott egy támogató, aki a hiányzó összeget maradéktalanul feltöltötte nekünk. Így tehát minden fontos, és szükséges dolgot, felszerelést, eszközt meg tudtunk/tudunk vásárolni. Néhány módosítás még szükséges a programban, melyet a május 31.-i pénz beérkezése után fogunk tudni realizálni, de elmondhatjuk, hogy sikeres pályázati év van mögöttünk. Itt szeretném még egyszer megköszönni mindazoknak, akik bármilyen formában is támogatták a munkánkat!

Közeleg ugyanakkor a határidő, hogy benyújtsuk a jövőre vonatkozó terveinket, elképzeléseinket. Finisben vagyunk, szinte ezzel kelek, ezzel fekszem, hogy a lehető legjobb megoldásokat találjuk meg, és a leghatékonyabban fejlesszük Egyesületünket és az „otthonunkat”, a Sportparkot… A TAO pályázatok lehetőséget teremtenek, hogy a Labdarúgáson keresztül, olyan beruházásokat valósítsunk meg Inárcson, amire az önkormányzatnak a közeljövőben egészen biztosan nem lenne kerete. Tervben van a kamerarendszer kiépítése is, mely megvalósulása esetén nem elsősorban az Egyesületünk gazdagodna, sokkal inkább Inárcs Önkormányzata, és közvetlenül az Inárcsiak számára teremtene értéket, hiszen a Sportpark biztonsága, tisztasága szempontjából nagy előrelépés lenne, hiszen a legfontosabb a megelőzés. Bízom benne, hogy a kamerázottság kellő visszatartó erőt jelentene a vandál, romboló, szemetelő emberekkel szemben. Sok pályán megfordultam az elmúlt hónapokban, de nyugodtan mondhatom, az inárcsi körülményeket majdnem mindenhol megirigyelnék, elfogadnák. Erre kell büszkének lennie minden Inárcsinak. Néhány éven belül pedig szeretnénk, ha a közösségi sportélet, és a szabadidős tevékenységek otthona is lehetne ez az ősfás park.

TEQBALL

Pályáztunk, és a Pest Megyei Szövetség Igazgatója jóvá is hagyta az igényünket, ami által hamarosan egy TEQBALL asztalt fogunk telepíteni a Sportpark területére. Apró lépés, de ez is egyedivé tudja tenni a környezetünket, hiszen a környéken nem igazán található ilyen asztal. Ez is egyfajta összefogás eredménye, hiszen mi mint Labdarúgó Egyesület tudtunk pályázni, az Önkormányzat pedig a helyet tudja biztosítani hozzá. Ha Ronaldinho a nevét adja egy ilyenhez, akkor azt talán érdemes lesz Inárcson is kipróbálni 🙂

Képtalálat a következőre: „teqball ronaldinho”

Forrás: borsonline.hu

A legnagyobb tervünk, és talán a legfontosabb beruházás az Egyesületünk életében, a műfüves pálya megépítése. Óriási szükségünk lenne rá, hogy megvalósuljon ez a projekt, mely amellett, hogy nagy terhelést venne le a center pályáról, játéklehetőséget biztosítana olyan napokon is, mint amiket mostanában élünk át. Ez az első olyan látványos pont, ami megmutatja, tényleg érdemes összefogni. Ezt a pályát ugyanis az egyesületi labdarúgókon kívül, bizonyos feltételek megléte esetén bárki használhatja majd.

 

Képtalálat a következőre: „műfüves pálya”

Forrás: 24.hu

A szabadidős foci, a hétvégi buli meccsek, a kispályás-műfüves bajnokságok mind-mind megrendezésre kerülhetnének itt!  Cseppet sem elhanyagolható szempont, hogy hónapról hónapra emelkedik az utánpótlásunkban focizó gyermekek száma, ezáltal nő az igény is, hogy legyen alternatív lehetőségünk az edzések megtartására. Megszűnnének azok a problémák, hogy az esőzések miatt edzéseket kell elhalasztani, törölni a pályánk megóvása érdekében. A mögöttünk hagyott téli időszakban is maximálisan ki tudtunk volna használni egy ilyen pályát, de bizakodó vagyok, hogy a jövőben ez valósággá is válik. A szükséges helyekről az elvi támogatásokat megkaptam, már csak a konkrét pályázat beadása, annak az illetékes szerv általi tényleges elfogadása, és a megvalósítás van hátra 🙂

A közeljövőben szeretnénk kiépíteni a személyes kapcsolatot olyan vállalkozókkal, magánemberekkel, akik úgy érzik, szakmai tapasztalatukkal, ötleteikkel, fizikai segítséggel vagy anyagilag tudnák támogatni a munkánkat.

Biztos vagyok benne, hogy a közvetlen környezetünkben, a labdarúgóink szülei, rokonai, vagy akár szurkolóink közt is vannak még olyan emberek, akik nagy segítséget tudnának nekünk nyújtani. Ezeket a területeket szeretném az elkövetkező hónapokban kiaknázni, a pályázat beadása után ez a fő prioritás. Aki viszont úgy érzi, hogy tudna segíteni, keressen bátran! Ezt tényleg csak együtt tudjuk megoldani!

Előre is köszönünk minden segítséget. Hajrá Inárcs!”Inárcs VSE fényképe.